Perfumes du Château de Versailles

Кой не е мечтал да се запознае с разкоша, лукса и елегантността на епохата на Луи XIV?

Открийте усещанията чрез ароматите и изкуството на уникалните и вечни френски парфюми с класически елегантен дизайн Perfumes du Château de Versailles!
Изпитайте удоволствие с нашите парфюми, които ще отразят вашата личност по неповторим начин!

Perfumes du Château de Versailles носят гордо френските ценности и достойнства в парфюмерията по целия свят.

Архивите на Версайския дворец, основната резиденция на френските крале от времето на Луи XIV до Луи XVI, запазват серия от рецепти /формули/ за аромати, разработени през 17-ти и 18-ти век от парфюмеристите за кралете на Франция.

Компанията Conservatoire Français des Fragrances et Cosmétiques (CFFC) е единственият производител на парфюми, получил правото да използва тези формули по лиценз, както и да комбинира старинните естествени аромати със съвременни синтетични молекули, за да се създаде набор от парфюми директно вдъхновени от времето на Краля-Слънце Луи XVI: Perfumes du Château de Versailles.

Три ароматa се „възраждат“ и са запазени от пълна забрава:

– Promenade à Versailles pour Elle (10ml, 30ml и 100ml)
– Promenade à Versailles pour Lui (10ml, 30ml, 100ml)
– Les Jardins de Versailles (дамски парфюм, 50ml)

Perfumes du Château de Versailles са уникални с това, че те са действително възстановени от архивите на Château de Versailles, погребани в тъмните формулировки на 17-ти и 18-ти век.

Те са пресъздадени по един много модерен начин в Грас, благодарение на работата на френските парфюмеристи от Conservatoire Français des Fragrances et Cosmétiques (CFFC).
Perfumes du Château de Versailles пресъздават вкусове на крал Луи XIV и неговия двор: топъл и чувствен аромат, който Луи XIV ползва в младежките си години. Нероли, теменужка, пачули, амбра, роза, мускус, жасмин напомнят за пищни празници, наречени “ Les plaisirs de l’île enchantée“ и дадени в чест на младата му 20-годишна любовница, Луиз дьо ла Валиер през 1664.

Парфюмите, които са свидетелство за елегантността на златните векове са изключителен лукс.

Изключителен представител, официален и единствен дистрибутор за България, Турция и някои страни от Централна Азия за Les Perfumes du Château de Versailles е Savio Cosmetics Ltd.